Keramiker

Våra keramiker


Här kan du lära känna oss på Krook & Tjäder Arts & Crafts lite närmare. 


Den här sidan uppdateras fortfarande. Fler bilder och presentationer tillkommer inom kort.

Stefan arbetar mest med bruksföremål, framför allt skålar och fat. Han jobbar lika gärna i stengods som i porslin. Han har ett långvarigt förflutet som tävlingsdansare och som sångare i ”pojkbandet” Beauty Boys. Till vardags arbetar han som arkitekt på Arkitekterna Krook & Tjäder AB Göteborg. Stefan är sambo med Pernilla och har barn, barnbarn och allt möjligt.

Sysslat på med keramik i 6 år efter att ha sluntit på ett bananskal....

Är personen som inte är tyst alltför länge och håller igång resten av gruppen.

Martin gillar att dreja - bara att dreja. Och det enda han drejar är vaser. 

Han arbetar som brodesigner och gillar att ta ett glas med vänner när han får möjlighet.

"Siri jobbar gärna med bruksföremål och tycker det är fint när keramiken och maten får mötas. Mest är hon förtrollad av leran på drejskivan."

Arbetar i huvudsak med att ringla eller skulptera fram bruks- och dekorationsföremål så som krukor, ljusstakar och olika skulpturala föremål. Verken är nästan alltid smyckade med någon typ av knoppliknande formationer. Det skapar både en visuell och taktil dimension till föremålen. 

Till vardags arbetar hon som inredare och butiksplanerare. 

Vaser, burkar, burkvaser, vasburkar, burkskulpturer, LED-lampor, broscher, tekannor, döda fåglar och spöken. 

Johanna har hållit på med keramik sedan 2012. Hon arbetar mest i tekniker som ringling och skulptering men man kan även hitta henne vid drejskivan ibland. Bland hennes alster finns vaser, temuggar, matporslin, ljusstakar och en och annan skulptur. Hon älskar att skapa föremål med en tydlig hantverkskänsla där varje fingeravtryck kan anas.